Tur til Refjellet

Tur til Refjellet Sankthansaften lørdag 23.06.2018

Vi var åtte turgåere som startet fra Nysetra ved hytta til Stenseng. Marit og Jan Johansen, Randi Tullut, Mona, Anna og Thor Brobakken, Magne Teigen og Ingrid Granrud. Det hadde blåst mye de siste dagene.

Det var stiv kuling i Refjellet dagen før, så vi var spente på om vi skulle klare å holde på hatten. Heiloen var på plass som vanlig og ønsket oss velkommen til fjells. Sommeren kom tre uker tidligere enn vanlig i år og dermed også alle villblomstene. Helt utrolig etter de store snømengdene sist vinter.  Det var lett å gå etter traktorveien og tørsten ble slukket ved broen over Buvassbekken.

Turen gikk til den første fiskebua vi kom til ved Buvatnet der vi fant le i solveggen, og da var vi elleve i følget. Jon med sine to smågutter, Ramn 7 og Arvid 5, hadde sett plakaten på KIWI og fortet seg etter oss. Vi tok oss god tid til hvile og niste, før vi gikk tilbake til parkeringen. Ja, nå kjører vi gjerne to timer for å gå i fire timer. Før i tiden gikk mange til fots fra Heidal for å fiske i Refjellet, for så å bære fisken hjem, men også med hest og kjerre. Folk har fisket og jaktet i Refjellet i flere hundre år. I dag er det mest for rekreasjon vi er der. Og jammen er det fint å gå sammen i flokk og følge.

 

 

Tekst: Ingrid Granrud
Foto: Magne Teigen
Dette innlegget ble publisert i Annet stoff. Bokmerk permalenken.